Hyppää sisältöön

Etusivu Itse­varmuutta ja uutta oppia Edu­housen verkko­koulutus­kirjas­tosta

Itse­varmuutta ja uutta oppia Edu­housen verkko­koulutus­kirjas­tosta

Aiheet

  • Henkilötarina
  • Jäsenetu
  • Osaamisen kehittäminen
  • Työnhaku

Kun YTK Työelämän jäsenen Eevan* työsuhde päättyi, Eduhousen verkkokoulutuskirjasto tuli avuksi oikealla hetkellä. Koulutusten avulla hän päivitti osaamistaan ja sai kaipaamaansa itsevarmuutta uuden uran rakentamiseen. Hän suosittelee jäsenyyteen kuuluvaa koulutuskirjastoa kaikille. 

YTK Työelämän jäsen Eeva on hyödyntänyt Eduhousen verkkokoulutuskirjastoa kehittääkseen ammatillista osaamistaan. Laajasta valikoimasta koulutuksia on ollut merkittävää apua urapolun varrella.  

Koulutuskirjaston äärelle Eeva löysi, kun hänen työsuhteensa päättyi ja oli aika etsiä uusi työ. 

Edellinen työsuhteeni päättyi muutosneuvotteluiden vuoksi. Kun aloin hakea uutta työtä asiantuntijatehtävissä, tunsin aika suurta epävarmuutta osaamisestani, vaikka olin kartuttanut paljon tietoja ja taitoja työelämässä.” 

Varsinkin työnhakuprosessissa vaadittavat kriteerit tuntuivat monesti ylivoimaisilta. Eduhousen koulutuskirjasto tarjosi kuitenkin juuri sitä tukea, jota Eeva tarvitsi.  

”Suoritettujen koulutusten ansiosta sain paljon voimaa ja itsevarmuutta työnhakuun. Oli helpompaa tuntea itsensä päteväksi, kun tiesi, että osaaminen oli päivitetty vastaamaan nykyisiä vaatimuksia. Olin oppinut paljon uutta.” 

Sisällöt helposti haltuun

”Koulutuskirjasto on myös helppokäyttöinen. Käyttäjä voi poimia itseä kiinnostavat aiheet omiksi kokonaisuuksiksi. Koulutukset tukevat omia tavoitteita, kun voi laatia henkilökohtaisen suunnitelman omien tarpeiden pohjalta.”  

Eeva kertoo suorittaneensa erityisesti sopimuslainsäädäntöön ja hankintoihin liittyviä koulutuksia. Yhteensä koulutuskirjastosta löytyy jopa tuhansia koulutuksia, jotka ovat YTK Työelämän jäsenten käytettävissä veloituksetta.  

Viime kuukausien aikana tekoälyaiheiset sisällöt ovat nousseet erityisen suosituiksi. Valikoimasta löytyy lisäksi koulutuksia esimerkiksi Adobe- ja Microsoft 365 -ohjelmistoista, sosiaalisen median sisällöntuotannosta, digimarkkinoinnista, projekti- tai muutosjohtamisesta, tietoturvasta ja työelämätaidoista. Myös podcasteihin kannattaa tutustua. Tarjolla on myös paljon työnhakua helpottavia sisältöjä. Katso esimerkiksi Vinkit tehokkaaseen työnhakuun! Koulutuksia voi lisäksi etsiä hakusanoilla kuten ’työnhaku’.

Ajantasainen osaaminen auttaa onnistumaan

Eeva suosittelee Eduhousen koulutuskirjastoa kaikille, jotka haluavat vahvistaa ammatillista osaamistaan tai varmistaa, että omat taidot ovat ajan tasalla.  

”Eduhouse on erityisen hyödyllinen työkalu niille, jotka haluavat kasvattaa itsevarmuuttaan tai kartuttaa osaamistaan ja edetä uralla. Uusiin tehtäviin siirtyessä tai työnkuvan muuttuessa Eduhouse auttaa varmistamaan, että osaaminen pysyy ajan tasalla.” 

*Jäsenen nimi on muutettu hänen toiveestaan.