Skip to content

Hem Själv­förtroende och ny kunskap från Eduhouses online-utbildnings­bibliotek

Själv­förtroende och ny kunskap från Eduhouses online-utbildnings­bibliotek

Ämnen

  • Jobbsökande
  • Kunskapsutveckling
  • Medlemsförmån
  • Personberättelse

När Eeva*, som är medlem i YTK Arbetsliv, blev uppsagd, kom Eduhouses online-utbildningsbibliotek till undsättning vid rätt tidpunkt. Utbildningarna hjälpte henne att uppdatera sin kompetens och gav henne det självförtroende hon behövde för att bygga upp en ny karriär. Hon rekommenderar medlemskapets utbildningsbibliotek till alla.

Eeva, som är medlem i YTK Arbetsliv, har använt Eduhouses online-utbildningsbibliotek för att utveckla sina yrkeskunskaper . Det breda utbudet av utbildningar har varit till stor hjälp på hennes karriärväg.

Eeva upptäckte utbildningsbiblioteket när hennes anställning upphörde och det var dags att söka ett nytt jobb.

Min tidigare anställning upphörde på grund av omställningsförhandlingar. När jag började söka ett nytt jobb i en specialistposition kände jag mig ganska osäker på mina färdigheter, trots att jag hade byggt upp mycket kunskap och färdigheter under mitt yrkesliv.”

Framför allt kändes de kriterier som krävdes i jobbsökningsprocessen ofta överväldigande. Eduhouse utbildningsbibliotek gav dock Eeva precis det stöd hon behövde.

”Tack vare den utbildning jag fick fick jag mycket styrka och självförtroende i mitt jobbsökande. Det var lättare att känna sig kvalificerad när man visste att ens färdigheter hade uppdaterats för att uppfylla de aktuella kraven. Jag hade lärt mig många nya saker.”

Lätt att ta till sig innehållet

”Utbildningsbiblioteket är också lätt att använda. Användarna kan välja ut de ämnen som intresserar dem och lägga in dem i sina egna kategorier. Utbildningarna stödjer dina egna mål genom att du kan skapa en personlig plan utifrån dina egna behov.”

Eeva berättar att hon framför allt har utbildat sig i avtalsrätt och upphandling. Totalt innehåller utbildningsbiblioteket upp till tusentals utbildningar, som är tillgängliga för YTK Arbetslivmedlemmar utan kostnad.

Under de senaste månaderna har AI-relaterat innehåll blivit särskilt populärt. Andra kurser omfattar Adobe- och Microsoft 365-programvara, innehållsskapande i sociala medier, digital marknadsföring, projekt- eller förändringshantering, informationssäkerhet och arbetslivskunskap. Podcasterna är också värda att kolla in. Det finns även mycket innehåll som underlättar jobbsökandet. Kolla in till exempel Tips för effektivt jobbsökande! Du kan också söka efter utbildningar med sökord som ’jobbsökning’.

Aktuell kunskap hjälper dig att lyckas

Eeva rekommenderar Eduhouses utbildningsbibliotek till alla som vill stärka sina yrkeskunskaper eller se till att deras kunskaper är uppdaterade.

”Eduhouse är ett särskilt användbart verktyg för dem som vill öka sitt självförtroende eller bygga upp sina färdigheter och främja sin karriär. När man går över till en ny roll eller byter arbetsbeskrivning hjälper Eduhouse till att se till att kunskaperna hålls uppdaterade.”

*Namnet på medlemmen har ändrats på medlemmens begäran.