Hyppää sisältöön

Etusivu 5 vinkkiä – lisää ener­giaa ja hyvää oloa

5 vinkkiä – lisää ener­giaa ja hyvää oloa

Aiheet

  • Hyvinvointi ja vapaa-aika
  • Jäsenetu

Kiireisen ja työntäyteisen arjen keskellä on erityisen tärkeää pitää huolta itsestään. Usein jo pienetkin mielen ja kehon harjoitukset virkistävät oloa. Katso tästä YTK Työelämän jäsenetuihin kuuluvan Yogaian vinkit hyvinvointiin ja vireystilasi ylläpitämiseen! Nämä pienet harjoitukset ja rutiinit ovat helppoja toteuttaa missä ja milloin vain.

1. Hyödynnä odottelu­hetket liikku­miseen

Arjen odottelu- tai joutohetket kannattaa hyödyntää pieninä liikuntahetkinä. Lyhytkin liikkuminen, kuten kevyet venyttelyt tai kävely ympäri huonetta piristävät mieltä, lisäävät verenkiertoa ja auttavat torjumaan väsymystä.

Tee odotteluajoista vaikka peli itsellesi – anna pisteitä joka kerta, kun valitset liikkumisen passiivisuuden sijaan.

Katso vetreyttävä hartiajumppa:

2. Meditaatio auttaa jäsen­tämään ajatuksia

Lyhyet meditaatiohetket voivat auttaa sinua jäsentämään ajatuksia ja vähentämään stressiä. Meditaatio parantaa keskittymiskykyä ja auttaa sinua pysymään rauhallisena haastavissakin tilanteissa. Voit aloittaa meditoimisen vaikka vain keskittymällä hengitykseesi muutaman minuutin ajan.

Ota hengähdyshetki:

3. Jooga tuo energiaa ja mielen­rauhaa

Jooga on loistava tapa yhdistää mielen ja kehon harjoittaminen. Lyhytkin joogaharjoitus vähentää stressiä, parantaa keskittymiskykyä ja lisää energiatasoja. Voit helposti lisätä joogan päivääsi, vaikka aikaa olisi vain vähän. Pidä joogamatto esillä kotonasi, niin muistat tehdä lyhyitä harjoituksia päivän mittaan.  

Tee virkistävä taukojooga:

4. Liikuta kehoa pienissä pätkissä

Jokainen pieni liike, kuten kyykky, venyttely tai nopea kävelylenkki, lisäävät hyvinvointiasi. Liikkeet kumuloituvat päivän aikana, parantavat verenkiertoa ja auttavat sinua pysymään energisenä ja keskittyneenä.

Spurttaa hiit-treeni:

5. Luo ilta­rutiini hyvin­vointisi tueksi

Rauhoittava iltarutiini auttaa sinua palautumaan päivästä ja lataamaan akkujasi seuraavaa päivää varten. Hyvä iltarutiini voi sisältää esimerkiksi venyttelyä, meditaatiota tai rauhoittavaa musiikkia. Tämä hetki itsellesi auttaa sinua nukkumaan paremmin ja heräämään virkeänä uuteen päivään.

Aloita pienillä askelilla ja anna itsellesi lupa irrottautua arjen paineista iltaisin. Pienikin hetki omaa aikaa voi tehdä ihmeitä hyvinvoinnillesi.

Rauhoitu syvärentoutuksen avulla:

YTK Työelämän jäsenenä saat Yogaian tarjoamat liikunta- ja hyvinvointipalvelut puoleen hintaan! Säännölliset harjoitukset lisäävät hyvinvointiasi ja auttavat pitämään vireystilan korkealla.

Yogaiasta löydät muun muassa:

  • joogaa aloittelijalle tai jo kokeneemmalle joogille
  • ohjattuja meditaatiota, jotka sopivat kiireiseenkin aikatauluun
  • lyhyitä treenejä, jotka ovat täydellisiä pienten liikuntahetkien lisäämiseksi päivään