Skip to content

Hem 5 tips – för mer energi och välbefinnande

5 tips – för mer energi och välbefinnande

Ämnen

  • Medlemsförmån
  • Välbefinnande och fritid

Att ta hand om sig själv är särskilt viktigt mitt i en fulltecknad och hektisk vardag. Ofta är även små övningar för kropp och själ uppfriskande. Kolla in Yogaias tips för välbefinnande och energi, en del av YTK Arbetslivs medlemsförmåner! Dessa små övningar och rutiner är lätta att göra var som helst och när som helst.

1. Utnyttja eventuella väntetider till att röra på dig

Det är värt att utnyttja vardagens stunder av väntan eller sysslolöshet för att få lite motion. Även korta stunder av rörelse, t.ex. lätta stretchövningar eller att gå runt i rummet, kan stimulera sinnet, öka blodcirkulationen och hjälpa till att bekämpa trötthet.

Gör till och med väntetiderna till ett spel för dig själv – få poäng varje gång du väljer att röra på dig i stället för att vara inaktiv.

Se ett stretchingpass för axlarna:

2. Meditation hjälper till att strukturera tankarna

Korta meditationssessioner kan hjälpa dig att strukturera dina tankar och minska stress. Meditation förbättrar din koncentration och hjälper dig att hålla dig lugn i utmanande situationer. Du kan börja meditera genom att helt enkelt fokusera på din andning i några minuter.

Ta en stund för att andas:

3. Yoga ger energi och sinnesfrid

Yoga är ett utmärkt sätt att kombinera träning av kropp och själ. Även en kort yogaövning minskar stress, förbättrar koncentrationen och ökar energinivån. Du kan enkelt lägga till yoga i din dag, även om tiden är begränsad. Ha en yogamatta hemma så att du kommer ihåg att göra korta övningar under hela dagen.

Ta en uppfriskande paus med yoga:

4. Rör på kroppen i små omgångar

Varje liten rörelse, t.ex. en knäböj, en stretch eller en rask promenad, ökar ditt välbefinnande. Rörelse ackumuleras under hela dagen, förbättrar cirkulationen och hjälper dig att hålla dig energisk och fokuserad.

Gör ett svettigt hiit-pass:

5. Skapa en kvällsrutin för att stödja ditt välbefinnande

En avkopplande kvällsrutin hjälper dig att återhämta dig från dagen och ladda batterierna inför nästa dag. En bra kvällsrutin kan innehålla stretching, meditation eller lugnande musik. Den här stunden för dig själv hjälper dig att sova bättre och vakna utvilad till nästa dag.

Börja med små steg och ge dig själv tillåtelse att släppa vardagspressen på kvällen. Även lite tid för dig själv kan göra underverk för ditt välbefinnande.

Lugna ner dig med djupavslappning:

Som medlem i YTK Arbetsliv får du de motions- och friskvårdstjänster som Yogaia erbjuder till halva priset! Regelbunden motion ökar ditt välbefinnande och hjälper dig att hålla humöret uppe.

På Yogaia hittar du bland annat:

  • yoga för nybörjare eller erfarna yogis
  • guidade meditationer som passar även de mest hektiska scheman
  • korta träningspass, perfekta för att få in lite motion i vardagen