Skip to content

Hem Hjälp din ungdom på vägen till arbete med dessa tips

Hjälp din ungdom på vägen till arbete med dessa tips

Ämnen

  • Deltidsarbete
  • Jobbsökande
  • Jäsenyys
  • Kunskapsutveckling
  • Medlemsförmån
  • Rättshjälp
  • Studier
  • Utkomstskydd

Känner du en ung person eller student som kämpar med sina framtidsplaner eller behöver hjälp med att ta steget ut i arbetslivet? Många av dem kanske inte inser hur viktigt det är med arbetslivsfärdigheter och inkomsttrygghet under studietiden. Ett studentmedlemskap i YTK hjälper studerande att smidigt komma ut i arbetslivet med hjälp av en rad nyttiga tjänster. Och om du arbetar deltid lönar det sig att ansluta sig till YTK Arbetslöshetskassan och lägga till YTK Arbetslivstjänster. Läs mer och berätta för en ung person du känner!

Föräldrar, mor- och farföräldrar, lärare och andra som kommer i kontakt med ungdomar har en viktig roll att spela när det gäller att vägleda ungdomarna in i arbetslivet. Var och en av oss kan hjälpa dem att få en smidigare övergång till ett arbetsliv som känns som deras eget. Oavsett om du är en ung person som förbereder sig för att komma in i arbetslivet eller redan är anställd, kan medlemskap i YTK hjälpa dig i många olika situationer!

YTK Studentmedlemskap: för studerande som ännu inte har ett jobb

Ett studentmedlemskap i YTK Arbetsliv är en utmärkt investering för både dina studier och ditt framtida arbetsliv. För bara 12 euro per år får studerandemedlemmar tillgång till ett brett utbud av tjänster och förmåner.

YTK Student medlemsförmåner inkluderar till exempel:

  • YTK Tutor online-träning för att hjälpa dig att slutföra din avhandling eller examensarbete med praktiska tips, motivation, tidshantering och vägledning om vetenskapligt skrivande, användning av feedback och övervinnande av hinder. Den unika handledningen har byggts upp tillsammans med oss av skriv- och psykologiexperterna Kimmo Svinhufvud och Simo Ahonen.
  • Olycksfallsförsäkringen för fritiden ger extra skydd för fritiden och gäller i hela världen.
  • En Juristkompis svarar på dina frågor om arbetsrätt, till exempel i samband med ditt anställningsförhållande, kontrakt eller lön, och hjälper dig med eventuella frågor du kan ha.
  • Coachning i jobbsökning och karriär hjälper ungdomar med karriärplanering, jobbsökning, CV och jobbansökningar samt att förbereda sig inför anställningsintervjuer. Ungdomar får sin egen online-coachingväg, som också inkluderar 1 timmes individuell coachning med en karriärvägledare.
  • Eduhouses onlineutbildningar erbjuder ett brett utbud av kostnadsfria kurser som hjälper dig att utveckla och upprätthålla dina färdigheter för arbetslivet.
  • massor av andra användbara och prisvärda förmåner för vardagsliv och fritid, allt från säkerhet till sport- och semesterförmåner

Dessa ger unga studerande konkret hjälp, stöd och färdigheter för arbetslivets första skeden och är värdefulla även under studietiden.

Inkomstskyddet ingår inte i studerandemedlemskapet, så om du redan arbetar (även deltid) lönar det sig att gå med i YTK Arbetslöshetskassan och lägga till medlemsförmånerna i YTK Arbetsliv!

Komplett medlemskap i YTK: trygghet i arbetet för unga i arbetslivet

Även om arbetslivet kan kännas avlägset för en ung person är det ändå klokt att tänka på inkomsttryggheten redan under studietiden. För deltidsarbetande ungdomar är medlemskapet i YTK Kassan ett billigt och enkelt sätt att redan nu försäkra sig om att man har arbetslivets krav på inkomstskydd för deltids- och sommarjobb. På så sätt kan de få inkomstrelaterad arbetslöshetsförsäkring för eventuella framtida arbetslöshetsperioder. Att vara medlem i en kassa i unga år och uppfylla arbetsvillkoret ger alltså ekonomisk trygghet redan från början av karriären. Läs mer om varför det lönar sig att vara kassamedlem nu mer än någonsin!

De mest omfattande förmånerna för arbetande ungdomar är därför tillgängliga genom att gå med i YTK Arbetslöshetskassa och lägga till YTK Arbetsliv medlemsförmåner!

Tipsa om YTK till studerande – för ett smidigare arbetsliv!

Studerandemedlemskapet i YTK Arbetsliv och den inkomstrelaterade arbetslöshetsförsäkringen i YTK Kassan är investeringar som hjälper unga att bygga en stark grund för sin framtida karriär. Genom att berätta för din ungdom om YTK:s tjänster och förmåner visar du att du bryr dig. Stöd i ung ålder räcker långt och kan göra stor skillnad för en smidig övergång till arbetslivet och för den ungas förmåga att se med tillförsikt på sitt eget arbetsliv!

Läs mer om tjänster och medlemskap som är lämpliga för ungdomar och studenter: