Skip to content

Hem Mer än 20 000 nya medlemmar gick med i YTK under början av året

Mer än 20 000 nya medlemmar gick med i YTK under början av året

Ämnen

  • YTK

Finlands största arbetslöshetskassa har nu totalt 533 000 medlemmar.

YTK Arbetslöshetskassans medlemstillväxt har fortsatt i snabbare takt än förra året. I detta skede av året har redan 20 800 medlemmar anslutit sig. Under samma period förra året var antalet nya medlemmar cirka 1 000 lägre.

Det genomsnittliga årliga antalet medlemmar i YTK Arbetslöshetskassan är drygt 50 000. Toppåret 2020 var ett undantag, då nästan 90 000 nya medlemmar anslöt sig. Nettoökningen i YTK är cirka 10 000 medlemmar per år, vilket innebär att medlemmar också byter, går i pension eller blir egenföretagare.

I år har dock inledningen av året sett lite annorlunda ut, inte minst för att medlemsökningen i februari var betydligt högre än under många tidigare år. Likaså har antalet medlemmar som kommer till YTK från vissa kassor också sett ut att vara högre under årets första del än tidigare.

”Både industriarbetare och högskoleutbildade har varit proportionellt sett mer benägna att ansluta sig till oss än tidigare”, säger Auli Hänninen, verkställande direktör för YTK .

Tillväxten drivs av rekommendationer och prisvärdhet

Arbetslöshetskassorna har också hamnat i fokus i samband med de pågående strejkerna, trots att de inte är delaktiga i dem.

”Det talas mycket om YTK i samband med strejkerna, men sanningen är att vår medlemstillväxt beror på något helt annat än oron på arbetsmarknaden. Hemligheten bakom vår tillväxt är att våra medlemmar rekommenderar medlemskap till sina vänner och familj på grund av den goda service vi tillhandahåller. Detta är ett faktum som våra medlemsundersökningar visar år efter år”, fortsätter Hänninen. 

YTK:s styrkor är oberoende och prisvärdhet. Prisuppfattningen påverkas särskilt av priset för ett komplett medlemskap i YTK. ”Det gemensamma priset för kassan och YTK Arbetsliv är 129 euro per år, vilket ger dig allt du behöver i arbetslivet och dess vändningar, från kassamedlemskap till en omfattande juridisk service.”