Skip to content

Hem Ny medlemsförmån för studerande: YTK Tutor online-träning för att hjälpa dig att slutföra din avhandling eller ditt examensarbete

Ny medlemsförmån för studerande: YTK Tutor online-träning för att hjälpa dig att slutföra din avhandling eller ditt examensarbete

Ämnen

  • Kunskapsutveckling
  • Medlemsförmån
  • Studier

Det breda utbudet av förmåner för YTK:s studentmedlemmar växer med den nya online-träningen YTK Tutor, som vi har utvecklat tillsammans med experter och studenter. YTK Tutor har utformats särskilt för att möta behoven och önskemålen hos dem som skriver examensarbeten eller avhandlingar för att lättare slutföra sina slutprojekt. Kolla in den och kom igång!

En unik ny medlemsförmån för studerande: YTK Tutor online-träning

YTK Tutor online-träning hjälper studerande med konkreta tips och träning för att lösa de vanligaste utmaningarna som examens- och avhandlingsskribenter står inför, från motivation till ämnesval och skrivande. Med praktiska råd från YTK Tutors skriv- och psykologiexperter vill vi stödja studerande i att slutföra sin avhandling och avsluta sina studier.

YTK Tutor online-träning är gratis för studentmedlemmar

YTK Tutor-träningen hjälper dig att lösa problemen med din examen eller avhandling och få ditt slutprojekt klart. Online-träningen är en del av studentmedlemskapet, så studerande kan få hela innehållet i träningen för endast 1 euro per månad – utöver alla andra medlemsförmåner!

Träningen innehåller praktiska instruktioner och övningar, t.ex:

  • hjälp med att förbättra motivation, prestation och tidshantering
  • stöd för allmänna utmaningar och nervositet i samband med examensarbetet, ångest inför avhandlingen och tillräcklig återhämtning
  • tips om att välja ämne, vetenskapligt skrivande och att be om feedback

Dessutom får deltagarna i träningen rabatt på boken Opinnäyte jumissa (Ahonen 2023).

Du kan enkelt få tillgång till YTK Tutor genom att registrera dig för online-träningen i medlemmarnas OMA+ -tjänst. Den digitala plattformen Howspace gör det enkelt och flexibelt att använda utbildningen var som helst och när som helst! Innehållen är tillgängliga på finska.

Medlemsförmån utformats för studerandes behov

Vi intervjuade studerande för att bättre förstå deras studievardag och utmaningar, så att vi kunde erbjuda rätt typ av hjälp. En utmaning i studierna framstod tydligt: examensarbetet – när det gäller ämnesval, motivation och timing. Många ansåg också att universiteten inte ger tillräckligt med stöd för examensarbetet.

På begäran av våra studentmedlemmar utvecklade vi därför den nya online-träningen YTK Tutor tillsammans med skriv- och psykologiexperter och med feedback från studerande. YTK Tutor är därför en skräddarsydd lösning på de behov och önskemål som studerande som skriver examensarbeten eller avhandlingar har för att lättare kunna slutföra sina slutprojekt.

YTK Tutors experter

Simo Ahonen är filosofie magister i psykologi, neuropsykiatrisk coach och utbildningspsykolog vid Tammerfors universitet. Han har också arbetat som utbildningspsykolog vid Lahti University of Applied Sciences (numera LAB University of Applied Sciences) och är författare till boken Opinnäyte jumissa (2023). Simo läste inga böcker på tre år efter att han hade lämnat in sin avhandling. Han har fortfarande inte läst den slutliga versionen av sin avhandling.
Kimmo Svinhufvud är filosofie doktor, docent och arbetscoach (STOry). Han arbetar som lektor i modersmål vid Helsingfors universitets språkcentrum. Kimmo är författare till flera populära böcker om skrivande och avhandlingshandledning (t.ex. Gradutakuu, Riittävän hyvää kirjoittamista, Kupliva kirjoittaminen). Han har också en dokumenterad erfarenhet av att skriva sin egen avhandling.

YTK Tutor ingår i studentmedlemskapet

Examens- och avhandlingsträning är gratis för studentmedlemmar

Studentmedlemmar har också tillgång till alla andra toppförmåner hos YTK Arbetsliv – för bara 1 euro per månad:

  • Olycksfallsförsäkring för fritid runt om i världen
  • Cimson-coachning för jobbsökning, jobbansökningar och CV-mallar som är skräddarsydda för studenter och nyutexaminerade
  • Tusentals kostnadsfria Eduhouse onlinekurser för att utveckla dina arbetslivskunskaper
  • Juristkompisens rådgivning för knepiga situationer i arbetslivet
  • Vardagsförmåner och besparingar: F-Secure-säkerhet, sport-, wellness- och hotellrabatter – och mycket mer!

Alltid bättre förberedd för arbetslivet!

YTK opiskelijat logo