Hyppää sisältöön

Etusivu Kesätyöntekijänä YTK:lla: ”Avun pyytämiseen on matala kynnys, koska sitä on aina tarjolla”

Kesätyöntekijänä YTK:lla: ”Avun pyytämiseen on matala kynnys, koska sitä on aina tarjolla”

Aiheet

  • Henkilötarina
  • YTK

Kesällä 2020 YTK:n kesätyöntekijänä aloittanut Nadia Tomperi on viihtynyt hyvin etuuskäsittelijän työssä, sillä hänestä tuntuu, että häneen luotetaan ja työllä on oikeasti merkitystä.

”YTK:lla todella luotetaan työntekijöihin. Kukaan ei valvo selän takana, vaikka olisit nuori kesätyöntekijä tai osa-aikainen. Se on hienoa”, sanoo Nadia Tomperi, joka tuli YTK:lle kesätyöntekijäksi keväällä 2020.

Hän on työskennellyt alusta asti etuuskäsittelijänä, kesät kokoaikaisena kesätyöntekijänä ja muuten osa-aikaisena opiskelujensa ohessa.

Tomperi on huomannut, että luottamuksen ansiosta omalla työllä tuntuu oikeasti olevan merkitystä

”Kun saa vastuuta ja toimia itsenäisesti, työ tuntuu järkevältä. Tuntuu, että tekee hyvää ja työllä on vaikutusta.”

Näinhän toki onkin. Etuuskäsittelijät ovat YTK:n ydin – he käsittelevät jäsenten päivärahahakemukset ja ovat ratkaisevassa roolissa siinä, että hakuprosessi menee sujuvasti ja oikein.

Itsenäiseen työhön saa aina apua

Nadia tuli taloon vauhdilla: koronapandemia pamahti päälle, iso joukko ihmisiä joutui yhtäkkiä lomautetuksi tai työttömäksi ja YTK:n hakemusmäärät kasvoivat vauhdilla. Tähän reagointiin kuitenkin nopeasti palkkaamalla paljon lisää väkeä – Nadia muiden mukana.

”Alussa oli toki todella paljon opittavaa, mutta tukea sai tosi hyvin muun muassa henkilökohtaiselta sparraajalta.”

Nadia korostaakin, että itsenäisestä työskentelystä huolimatta YTK:lla ei jätetä yksin missään vaiheessa.

”Oman tiimin kanssa voi tietysti jutella. Lisäksi on klinikkapalvelu, josta voi aina kysyä neuvoja. Avun pyytämiseen on tosi matala kynnys, koska sitä on aina tarjolla. ”

Ensimmäisen kesän jälkeen Nadialle tarjoutui mahdollisuus jäädä osa-aikaiseksi etuuskäsittelijäksi ja siihen hän tarttui mielellään. Etenkin laaja etätyömahdollisuus sekä muu joustavuus houkuttivat.

”Minä viihdyn etätöissä todella hyvin, enkä kaipaa toimistoa. Sinnekin toki saisin mennä”, sanoo Nadia, joka opiskelee Turussa tietojenkäsittelytieteitä.

Moni jatkaa osa-aikaisena kesätöiden jälkeen

Opiskelujen ja työn yhdistäminen on ollut Nadialle todella helppoa, koska osa-aikaisena hän saa vaikuttaa huomattavan paljon sekä töiden määrään että työaikoihin.

”Meillä on tietty minimi tuntimäärän suhteen, mikä tehdään aina kuukauden alkupuoliskolla, koska silloin töitä on eniten. Tämän jälkeen saan itse päättää, haluanko tehdä lisää töitä vai ei”, Nadia kertoo.

Myös työpäivät ja -ajat ovat hyvin vapaasti valittavissa.

”Voin tehdä vaikka aamulla töitä, lähteä sitten luennoille ja jatkaa töitä illalla. Tai jos haluan pitää viikon vapaata töistä, niin sekin onnistuu”, Nadia iloitsee.

Nadian tavoin moni muukin on kesätöiden jälkeen jatkanut YTK:lla osa-aikaisena. Ja löytyyhän isosta talosta monenlaisia tehtäviä. Tulevaisuudessa Nadiaakin voisi kiinnostaa myös oman opiskelualan työt talon sisällä.

”YTK on iso organisaatio, jossa käsitellään paljon henkilötietoja, joten siellä voisi olla IT-puolella mielenkiintoisia mahdollisuuksia myös esimerkiksi työharjoittelujen suhteen.”

Nadia Tomperin työtehtävät YTK:lla ovat muuttuneet jutun julkaisun jälkeen. Tomperi työskentelee nykyisin asiantuntijana YTK:n ICT-tiimissä.