Padel ja potkulaudat näkyvät vakuutusyhtiöissä – Jokaisella YTK:n täysjäsenellä on kattava vapaa-ajan tapaturmavakuutus
Artikkeli
Aiheet
- Jäsenetu
- Vakuutus
Tapaturmia sattuu etenkin keskiviikkoisin ja torstaisin – ja erityisen herkkä paikka on polvet, selviää LähiTapiolan tilastoista. YTK Työelämän vapaa-ajan tapaturmavakuutus kattaa onneksi niin hoitokulut kuin mahdolliset haittakorvaukset.
Polvet ovat erityisen tapaturma-altis ruumiinosa, selviää vakuutusyhtiö LähiTapiolan tilastoista. Noin joka kolmas (28 %) alkuvuonna 2023 käsitelty tapaturmavahinko koskee nimittäin polvia. Seuraavaksi yleisimpiä ovat nilkka- ja olkapäävammat.
”Tapaturmia sattuu paljon urheillessa ja liikkuessa, mutta myös ihan arkiaskareiden parissa: pudotaan portailta, liukastutaan tai törmätään johonkin”, sanoo LähiTapiolan palvelupäällikkö Marianne Noori.
Se, mikä kuitenkin on hieman yllättävää, on tapaturma-altteimmat viikonpäivät. Keskiviikkoisin ja torstaisin sattuu nimittäin eniten vahinkoja – ja ylipäätään viikonloppuisin loukkaantumisia tapahtuu arkipäiviä vähemmän.
”Ei tähän varmasti mitään yksittäistä syytä ole, mutta tämä osaltaan tietysti korostaa sitä, että tapaturmia sattuu ihan tavallisen arjen keskellä”, Noori sanoo.
YTK Työelämän jäsenyys ja siihen kuuluva kattava tapaturmavakuutus kannattaa siis hankkia ennemmin kuin myöhemmin – koskaan ei tiedä, missä ja milloin jotain sattuu.
Vakuutus kattaa myös hoidon vaatimat matkakulut
Tapaturmatkin seuraavat aikaansa, joten vakuutusyhtiöt pysyvät hyvin kärryillä trendeistä. Viime vuosina vahinkoilmoituksissa ovat näkyneet muun muassa padel kuin potkulautaonnettomuudet.
Eniten korvauksia maksetaan tapaturman tutkimus- ja hoitokuluista, lääkärinpalkkioista ja leikkauksista. Neljänneksi eniten korvataan fysioterapiakuluja.
YTK Työelämän jäsenille kuuluva tapaturmavakuutus kattaa nämä kaikki.
”Tapaturmasta on kyse, kun vammalle tai loukkaantumiselle on ulkoinen, äkillinen ja odottamaton syy”, Noori määrittelee.
Käytännössä tämä tarkoittaa, että esimerkiksi tapaturmasta aiheutuneen murtuman tai venähdysvamman hoitokuluja voidaan korvata vakuutuksesta. Taustalla oleva vamma tai sairaus voi kuitenkin vaikuttaa korvattavuuteen. Myöskään omaisuudelle sattuneita vahinkoja vakuutus ei kata.
”Vahinkotapahtumat käsitellään tietysti aina tapauskohtaisesti. YTK Työelämän jäsenten vapaa-ajan tapaturmavakuutus kattaa varsin hyvin tapaturmavamman tutkimus- ja hoitokuluja. Myös matkakulut tutkimuksiin ja hoitoihin korvataan. Hoitokuluja voidaan korvata tarvittaessa 8 000 euroon asti, ilman omavastuuta”, Noori sanoo.
Jos kävisi niin ikävästi, että tapaturmasta jäisi pysyvää haittaa, siitäkin voi hakea korvausta.
”Ja jos sattuu olemaan useita päällekkäisiä tapaturmavakuutuksia, niin haittakorvausta voi hakea useammasta vakuutuksesta, toisin kuin hoitokuluja”, Noori vinkkaa.
Tee vahinkoilmoitus aina, kun jotain sattuu
Jos tapaturma joskus osuu kohdalle, kannattaa aina ilmoittaa siitä vakuutusyhtiöön – jopa silloin kun ei kokisi tarvitsevansa hoitoa, vaan uskoisi, että vamma paranee itsestään.
”Aina kannattaa tehdä vahinkoilmoitus. Jos vaiva ei heti paranekaan, auttaa ajoissa tehty vahinkoilmoitus huomattavasti”, Noori sanoo.
Hoitoon hakeutuessa YTK Työelämän jäsenten kannattaa kääntyä LähiTapiolan yhteistyökumppaneiden puoleen sekä ilmoittaa vahingosta LähiTapiolaan >>.
”Ilmoitus pitää tehdä meille itse. Suosittelen tekemään sen verkon kautta, mutta se onnistuu myös puhelimitse. Aloitamme asian hoitamisen mahdollisimman pian saatuamme vahinkoilmoituksen”, Noori kertoo ja sanoo, että etenkin pikaista hoitoa vaativia tapauksia priorisoidaan käsittelyssä niin, ettei hoito viivästyisi.
LähiTapiolan tapaturmavakuutus kuuluu jokaiselle YTK Työelämän jäsenelle, osana YTK Työelämän jäsenmaksua (24 €/vuosi).
”YTK Työelämän tapaturmavakuutus on varsin hyvä turva vapaa-ajalla sattuvien tapaturmien varalle. Se on erinomainen lisä jäsenyyteen kuuluviin muihin hienoihin etuihin”, Noori sanoo.